شاعر الاحساس
شاعر الاحساس
شاعر الاحساس
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخولتسجيل دخول الاعضاء

 

 ملوخيه بالارانب

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
الملكه سما
..
..
الملكه سما


عدد المساهمات : 1209
تاريخ التسجيل : 09/02/2011
ملوخيه بالارانب  Jb12915568671



ملوخيه بالارانب  1811_md_13163817101



ملوخيه بالارانب  Empty
مُساهمةموضوع: ملوخيه بالارانب    ملوخيه بالارانب  Empty2011-09-11, 12:08 am

السلام عليكم
________________________


انهارده هاطبخلكم

اكله بحبها واظن كلو بيحبها

وهيا

" ملوخيه بالارانب "

وطبعآ دي لانها مافهاش بصل

اصل انا عيني بتوجعني ملوخيه بالارانب  Icon_cry ملوخيه بالارانب  Icon_cry

نبدأ بالمقادير علشان انا عارف ان انتو جعتو ملوخيه بالارانب  Icon_cheesygrin

.. ربطة ملوخية اوي ( دا علشان انا عارف ان في ناس كتير هنا بكرش ) ملوخيه بالارانب  Icon_cheesygrin

.. رأس ثوم ( او راسين علي قد الوجبه ) ملوخيه بالارانب  Icon_mrgreen

.. ملعقة كبيرة كسبره جافه مطحونة

.. ملح ( عدوي اللدود ) ملوخيه بالارانب  Icon_mad

.. ملعقة سمن ( سمنه بلدي علشان نفسي يبقي حلو فيها ) ملوخيه بالارانب  Icon_redface

.. كوب تقريبا من مرق الأرانب أو دجاج ولكنها مفضلة دائما مع الأرانب لأنه غير دسم

وبما اننا بنعمل ملوخيه بالارانب مش ناقصه حيره وغباء يبقي بشوربة الارانب ملوخيه بالارانب  Icon_cheesygrin

كمية الأرانب حسب عددأفراد الأسرة

هع

عارف انكم عاوزين فيل ملوخيه بالارانب  Icon_cheesygrin

بس انا علي قدي بقي ملوخيه بالارانب  Icon_sad

الطريقه :.


يدعك الأرنب بالملح والدقيق ويترك مدة ساعة تقريبا ثم يغسل جيدا
ثم يقطع الى عدة أجزاء كما فى الصور


ملوخيه بالارانب  Do
ملوخيه بالارانب  Do
ملوخيه بالارانب  Do
وبعد كدا
يسلق الأرنب دون وضع أى توابل معه فقط حبهان (هيل) ومستكه حتى لا يتغير طعم الملوخية
تحضير الملوخية
تقطف الملوخية من الأعواد

ملوخيه بالارانب  Do

إذا كنا نحب الملوخية غليظة نقطفها بعنقها كما في الشكل (1)وإذا كنا نفضلها عكس ذلك نقطفها بدون العنق شكل (2)
ملوخيه بالارانب  Do
ملوخيه بالارانب  Do

وتغسل جيدأ عدة مرات ثم توضع بمصفاة ونتركها لتصفية الماء
ملوخيه بالارانب  Do


ثم نفردها على قماشة نظيفة تكون مخصصة لها وممكن أن يتم ذلك على طاولة بالمطبخ أو على السفرة ونتركها عدة ساعات
لتجف من الماء وممكن فرد الملوخية على نصف القماشة وتغطيتها بالنصف الأخر

ملوخيه بالارانب  Do

يوجد بالأسواق معدات لتجفيف الطعام ولكنها غير منتشرة كثيرا ولا أعرف فاعليتها

عندماتجف الملوخية نخرطها بالمخرطة وهي أفضل الطرق وأفضل من أى أداة حديثه
نخرطها على مفرش مشمع سميك يخصص لها

ملوخيه بالارانب  Do

نستمر في التخريط وسنلاحظ أن حجمها سينكمش

ملوخيه بالارانب  Do

إلي ان تصبح ناعمه كما في الصوره
ملوخيه بالارانب  Do

نقلبها بملعقة أوسكين ونضعها في طبق إستعداداً لطهيها
ملوخيه بالارانب  Do

نحضر الثوم والكسبرة الناشفة قبل طهى الملوخية ونفرمهم مع بعض بأى وسيلة ونضع عليهم قليل جدا من الملح ونتركهم لحين الإستعمال
ملوخيه بالارانب  Do

نغلي مرق الأرنب ثم نضع الملوخية ونقلبها بسرعة
ملوخيه بالارانب  Do

ونرفعها بالمغرفة لأعلي ونزحلقها منها عدة مرات وعملية التقليب ورفع المغرفة مهمة لضبط قوام الملوخية
ملوخيه بالارانب  Do

إذا كانت الملوخيه لها عرق هكذا فنعتبرها مظبوطة القوام و إذا لا حظنا أنها ثقيلة جدا يمكن تخفيفها ببعض المرق الساخن
ملوخيه بالارانب  Do

نترك الملوخية تغلي غلوتين فقط نملحها حسب الرغبة
التقلية
نحمر خليط الثوم بالكسبرة في كمية سمن تكفي للتحمير ليس كثير وليس قليلة الى أن يحمر لونها ثم نضعها فوق الملوخية

ملوخيه بالارانب  Do
ملوخيه بالارانب  Do
ملوخيه بالارانب  Do

نغطي الحلة بسرع لمدة دقيقة فقط ثم نرفع الغطاء ونقلب الملوخية ونترك بها المغرفه ونسند عليها الغطاء كما في الصورة أى نغطيها نص نص كى لا تهبط وتسقط
ملوخيه بالارانب  Do

نضع ملعقتان من السمن في مقلاة وعندماتسخن نضع معها فص حبهان (هيل ) وفص مستكة ثم نحمر الأرنب ولا نتركه كثيرا لأنه بدون جلد وييبس من كثرة التحمير الا إذا كانت هذه رغبة الذى سيتناوله
بعد التحمير نرش عليه بعض الملح والفلفل الأسود

ملوخيه بالارانب  Do
ملوخيه بالارانب  Do

تقدم الملوخية مع الأرز المصري المطبوخ بالطريقة العادية أو مع الخبز (أطيب )
ملوخيه بالارانب  Do
وطبعآ شوية شوربه حلوين كدا علشان يبقي الاكل كامل

مع شوية سلطه

وطريقة عمل السلطه بسرعه كدا
المقادير:
3حبات طماطم-
1بصلة كبيرة-
2قرن فلفل اخضر-
اقرن فلفل اصفر-
1خسة صغيرة-
حزمة جرجير-
حزمة شبت -
زيت زيتون-
2 خيار-
2جزرة-
زيت عادى-
ملح -
شطة-
ليمون-
خل ابيض.


ملوخيه بالارانب  Do

وفي طبعآ العصير قبل الاكل

هايبقي كوكتيل صغير كدا من المانجا والموز

علشان الفوايد تبقي اكتر

المقادير
1 حبه كبيره من المانجا
1/2 حبة موز
250ml روب/ زبادي
150 ml حليـب
8 قطع من الثلج

الطريقه

.. نقطع المانجا إلى نصين وناخد اول نص ونقطعه على شكل مكعبات

.. نضغط شويه من تحت علشان نقدر نطلع مكعبات المانجا كامله

.. نضيف في الخلاط الروب

.. وبعدين الحليب وقطع المانجا المربعه وقطع الثلج

.. ونضربهم في الخلاط

.. لغايه لما نتأكد ان كل المحتويات اصبحت ممزوجه كويس

.. بعد كدا نضيف آخر محتوى وهو نص الموزه ونضربه في الخلاط

.. وأخيـــرا اصبح عندنا احلى عصير منعش من المانجا نقدمه في
جلاس التقديم مع الشيليمو

ملوخيه بالارانب  Do

وفي النهايه وبعد ما تعبت جدآ بصراحه

يااريت تكون الاكله عجبتكم

ولو الملح ناقص محدش يلومني ملوخيه بالارانب  Icon_cry
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شـــﮱــآإعـﮱـرٍ
.
.
شـــﮱــآإعـﮱـرٍ


عدد المساهمات : 1347
تاريخ التسجيل : 08/01/2011
العمر : 37
ملوخيه بالارانب  Jb12915568671



ملوخيه بالارانب  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملوخيه بالارانب    ملوخيه بالارانب  Empty2011-09-23, 4:30 am

ملوخيه بالارانب  1172599304
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://simoo.hooxs.com
الملكه سما
..
..
الملكه سما


عدد المساهمات : 1209
تاريخ التسجيل : 09/02/2011
ملوخيه بالارانب  Jb12915568671



ملوخيه بالارانب  1811_md_13163817101



ملوخيه بالارانب  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملوخيه بالارانب    ملوخيه بالارانب  Empty2011-10-13, 4:18 pm

ملوخيه بالارانب  1266327080
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملوخيه بالارانب
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شاعر الاحساس :: ¬°•| منتدي آلـاسـرة والطفل|•°¬ :: الصحــة والغــذاء والمطبخ-
انتقل الى: